Ett år uten malaria

Mirione brukte myggnettingen til å beskytte grønnsaksavlingen, og hver gang noen i familien ble syke, kontaktet han den lokale healeren.

Mirione Monhoca er 64 år, gift og har tre barn. Han bor i Rimbi-distriktet i Niassa-provinsen i Mosambik. Tidligere da noen i familien ble syke, snakket ham med de lokale healerne, for i Miriones kultur tror man at alle sykdommer skyldes en overnaturlig kraft. Ifølge Mirione er malaria en av sykdommene som påvirker hans familie og lokalsamfunn i stor grad, og den tradisjonelle behandlingen fra healerne har virket svært dårlig. I 2015 kom Mirione i kontakt med en lokal, frivillig helsearbeider. Han husker møtet svært godt:

– Jeg hadde aldri hatt frivillige på besøk før, men jeg godtok besøket. I løpet av besøkene som fulgte, delte den frivillige helsearbeideren informasjon om malaria, HIV/Aids og diaré. Det viktigste for meg var hvordan jeg kunne forhindre malaria ved å bruke myggnettingen riktig.

Mirione forteller at før han lærte riktig bruk av myggnettingen brukte han dem til å beskytte avlingen og avgrense bakgården.

– Før vi fikk nye nett fra prosjektet, slet vi med at nettene vi hadde ikke tålte så mye. Og i tillegg klarte de ikke å holde myggene unna. I 2017 fikk vi nett med innsektsmiddel, og de var svært gode. Min kone, sønn og jeg sover nå under nettene for å hindre malariasmitte etter at vi lærte om dette fra de frivillige fra ADPP.

I 2017 ble over én million myggnett med innsektsmiddel distribuert i Niassa-provinsen. I byen til Mirione ble 22 lokale frivillige opplært i forebygging av malaria og hvordan de skulle gjennomføre hjemmebesøk, delta i debatter og lage teaterforestillinger for å dele kunnskap om riktig bruk av myggnetting.

For Mirione var det ikke bare enkelt å endre vaner.
– Jeg var ganske utålmodig da jeg fikk besøk av frivillige som snakket om malaria og andre sykdommer, men i dag bruker min familie myggnetting hver eneste dag. Og det er ett år siden noen av oss hadde malaria.

Les mer om malariaprosjektene UFF støtter i Mosambik her.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

World teachers day

World teachers day

    World teachers dayGode lærere er hjørnesteinen i et godt samfunn.Lørdag 5. Oktober markerer vi World Teachers day, for å hylle den innsatsen lærere gjør for samfunnet. En god lærer har en av verdens viktigste jobber når det gjelder utvikling i samfunn og...

VIVA+ prosjektet i Mosambik

VIVA+ prosjektet i Mosambik

    VIVA+ prosjektet i MosambikVIVA+ prosjektet hjelper sårbare jenter og unge kvinner i kampen mot overførbare sykdommer og kjønnsbasert voldADDP Mosambik prosjektet VIVA + bekjemper AIDS, TB og Malaria, ved å implementere et sett med forebyggingende og...

Malaria day 2021

Malaria day 2021

    Malaria day 2021 Når folk tenker på verdens mest dødelige dyr, tenker de på skapninger som slanger og krokodiller. Likevel er verdens dødeligste dyr den bittelille myggen. Gjennom overføring av sykdommer som malaria har myggen vært en ledende morder av...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537