World teachers day

Gode lærere er hjørnesteinen i et godt samfunn.

Lørdag 5. Oktober markerer vi World Teachers day, for å hylle den innsatsen lærere gjør for samfunnet. En god lærer har en av verdens viktigste jobber når det gjelder utvikling i samfunn og for å gi studentene sine verktøy for å skape sin egen gode fremtid.

Utdanning er en menneskerett og kvalitetsutdanning bør tilbys for alle aldre offentlig og gratis. Gjennom årene har vår samarbeidspartner Humana People to People(HPP) hatt en sentral rolle ved å utvikle et helhetlig utdanningsprogram for lærere som tar barna på alvor.

Siden 1993 har Humana People to People trent mer enn 53 000 dedikerte lærere til å jobbe på offentlige barneskoler i Mosambik, Angola, Malawi, Guinea Bissau, Zambia, DR Kongo og India. I 2020 fikk 2885 lærerstudenter i 6 land mulighet til å utdanne seg ved hjelp UFFs birdrag.

HPPs Lærerutdanningsprogrammretter seg mot landlige samfunn over hele Afrika og Asia og utdanner lærere som er rustet til å overvinne barrierer for meningsfull utdanning sammen med studenter, kolleger og samfunn. Lærerskolene har programmer som spenner fra ett til tre år, og alle unntatt India er internatskoler. Sentralt i opplæringen er studentene, livslyst og læring, og hvordan de kan håndtere og formidle læreplanen, kjenne hver eneste student, samhandle med foreldre og kolleger, og tilpasse undervisningen til studentenes behov og forholdene til skolen og samfunnet.

Når de praktiserer Humana People to People-pedagogikk, utforsker studentene livet i alle dets fargerike aspekter mens de lærer. De opplever mange forskjellige læringsprosesser og blir bevisste på hvordan god læring foregår. Først da kan studentene forvandle kunnskap om fagstoff til reell undervisning. Opplæringen er organisert med studenten som pådriver for egen læring, og da får de den personlige opplevelsen av det som fungerer i undervisning, læring og livet som de kan ta med seg inn i sitt fremtidlige læreryrke.

Humana People to People’s pedagogikk er preget av å skape et rom for studenter i alle aldre til å være sjåfører og navigatører av sin egen opplæring, i en kollektiv setting der studere sammen og individuelt går hånd i hånd. Humana People to People’s strategi for langsiktig støtte til offentlig utdanning går mer enn 25 år tilbake i tid. Strategien tar utgangspunkt i det offentlige utdanningssystemet, som skal være et system tilgjengelig for alle i samfunnet.

I arbeidet med å oppnå bærekraftig utviklingsmål 4, inkluderende og rettferdig kvalitetsutdanning og livslang læring, skaper utdanningsprogrammene våre et rom for studenter i alle aldre, og støtter barns utdanning for de marginaliserte og de som lever i vanskelige forhold.

Ansvar er sentralt i utdanningen. Våre utdanningsprogrammer er flettet sammen med de spesifikke økonomiske, sosiale og kulturelle sammenhengene i hvert land, og er integrert i det juridiske og prestasjonsdrevne oppsettet av utdanning i dag. Humanas skoler og utdanningsprogrammer bygger tillit blant studenter og kolleger, på tvers av kjønn, for å bygge bro over læringshull og skape tillit mellom studenter og deres lærere.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Lærerskoler – Angola

Lærerskoler – Angola

    Lærerskoler - AngolaI 2020 støttet UFF tre lærerskoler i Benguela, Malanje og Uige i Angola.Skolenes formål er å utdanne grunnskolelærere, som skal undervise i landlige områder med et utdanningsprogram tilpasset den angolanske kulturen. Lærere skal...

Afrika i møte med Covid-19

Afrika i møte med Covid-19

    Afrika i møte med Covid-19 Ingen av oss er trygge før vi alle er trygge, og ingen skal utelates i kampen mot COVID-19-pandemien. Dette er en av de viktigste lærdommene i COVID-19-pandemien.Selv om utfordringene fremover er vanskelige, bør vi alle håpe...

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

    UFF bidrar til utvikling på landsbygda i AngolaBlant annet med prosjekter innen lese- og skriveopplæring.UFFs søsterorganisasjon i Angola, ADPP Angola, gjennomfører prosjekter innen lærerutdanning, lese- og skriveopplæring, samt klima- og helseprosjekter...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537