Lærerskoler – Angola

I 2020 støttet UFF tre lærerskoler i Benguela, Malanje og Uige i Angola.

Skolenes formål er å utdanne grunnskolelærere, som skal undervise i landlige områder med et utdanningsprogram tilpasset den angolanske kulturen. Lærere skal introdusere og oppmuntre nye holdninger og kunnskap om undervisning og læring mens de fremmer samfunnsutvikling på et bredt spekter av fronter. I 2020 kunne 932 lærerstudenter dra nytte av UFFs støtte i Angola.

Programmet har ulike elementer og er delt inn i seksjoner som inkluderer: en buss som krysser Angola, aksjonsforskning, kortsiktig og langsiktig praksis i barneskoler og dynamisk samarbeid med lokalsamfunn. Utdannede studenter spiller en sentral rolle i forkant, og utvikler grunnskoleutdanning i landet.

 

Skolenes møte med Covid-19

I Benguela ble de viktigste prestasjonene i 2020 etablering av et system for fjernundervisning som sikret alle studentenes muligheter for kontinuerlige studier under nedstigningen. Mange anstrengelser fant sted for å fortsette utdannelsen av barn mens skolene ble stengt, og både studenter og lærere deltok i massemobilisering mot COVID-19.

I Malanje startet de på en høy tone med alle teamene klare for programmene sine men i mars kom unntakstilstander og nedstengning av skolen. Lærerne og elevene var i stand til å tilpasse seg den endrede situasjonen. Undervisningen fortsatte med fjernundervisning, og tok i bruk nye metoder og verktøy. Studenter og lærere engasjerte også samfunnet i aktiviteter for å fremme bevissthet og forebygging av Covid-19. Den praktiske forberedelsen for gjenåpning av skolen ble forsinket, og skolen åpnet igjen fra begynnelsen av 2021 – også vel vitende om at det akademiske skoleåret ble forlenget med et halvt år.

I Uige har 2020 har vært preget av den helt spesielle situasjonen med å holde undervisningen og læringen på gang gjennom de 7 månedene med skolestenging forårsaket av Covid-19-pandemien. Skolen har brukt nye metoder og oppfinnsomme måter å holde alle elever engasjert i fjernundervisning. Ved gjenåpningen i oktober gjenopptok alle de 3 teamene aktivitetene sine med et revidert program med tanke på halvårsforlengelsen av studieåret. Skolen og studentene samarbeidet med lokale helseenheter og lokalsamfunn om å være en del av å spre informasjon om Covid-19 og gjøre tiltak for å forhindre spredning av den.

 

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

UFF sorteringsanlegg – Arctex

UFF sorteringsanlegg – Arctex

    UFF sorteringsanlegg - Arctex“Vi forsikrer at alle donerte tekstiler og sko lever videre på en relevant måte:Sorteringssenteret ble grunnlagt i oktober 2023 og er det siste tilskuddet til UFFs familie av prosjekter. Sorteringssenteret holder til i Bodø...

International Day of Education

International Day of Education

    International Day of Education"Changing Course, Transforming Education"24 Januar markerer vi International Day of Education.Temaet for dette året er "Changing Course, Transforming Education", med fokus på behovet for å legge til rette for tilgang til...

World teachers day

World teachers day

    World teachers dayGode lærere er hjørnesteinen i et godt samfunn.Lørdag 5. Oktober markerer vi World Teachers day, for å hylle den innsatsen lærere gjør for samfunnet. En god lærer har en av verdens viktigste jobber når det gjelder utvikling i samfunn og...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537