Kampen mot Malaria fortsetter

UFF markerer Malaria dagen (25.04) sammen med WHO

“It’s time to get back on track, particularly in countries where malaria strikes hardest. First, we need to ensure that everyone at risk of malaria can access the services they need to prevent, diagnose and treat it, without suffering financial hardship”
WHO Director-General Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus

Selv om bekjempelsen av Coronna epidemien og covid-19 viruset nå står øverst på agendaen i de fleste land, må vi ikke glemme at det fortsatt er en rekke andre aggressive og kritiske sykdommer som rammer sårbare mennesker over hele verden. En av disse sykdommene er Malaria. 228 millioner mennesker ble smittet av Malaria på verdensbasis i 2018. Det er gravide kvinner og barn som er hardest rammet av denne sykdommen.

Malaria er ikke et virus slik som Covid-19, men en parasitt, men kampen mot malaria krever mange av de samme viktige tiltakene som nå er satt inn i bekjempelsen av Covid-19 viruset: Politikere som forstår alvoret, riktig informasjon til lokalbefolkningen, beskyttelsesutstyr, testing, og behandling av de smittede.
UFFs prosjekter for bekjempelse av malaria i Namibia, Mosambik og Limpopo fokuserer på nettopp disse viktige tiltakene.

Arbeidet vi i UFF gjør sammen med våre samarbeidspartnere i skoler, lokalsamfunn og helsedepartementer i disse områdene har forbedret tiltakene for å bekjempe Malaria, men kampen er langt fra over. På grunn av corona situasjonen er mange av tiltakene i dag dessverre nesten stoppet opp.

Ifølge rapportene fra UFFs prosjekter i 2019 fikk over 1,4 millioner mennesker i disse landene, informasjon om Malaria og hvordan man kan unngå smitte, 63000 ble testet, hvorpå de smittede fikk behandling og 3,9 millioner myggnett ble utdelt til lokalbefolkningen.

I forbindelse med Covid-19 har vi som lever et relativt trygt liv i Norge lært noe om hvordan det er å leve i frykt for å bli syke. Likevel er kanskje den viktigste lærdommen vi kan ta med oss videre, er at vi nå vet hvordan vi radikalt kan redusere en sykdom gjennom kollektive handlinger og god informasjon fra lands ledere og helsedepartementer. Dette er viktig å ikke glemme når vi ser til andre som har måttet bekjempe sykdommer i mange tiår fordi det ikke har vært tilstrekkelig informasjon og behandlingstilbud.

Det er derfor nå meget viktig at alle involverte parter, i tillegg til Coronatiltak, meget raskt også gjør hastetiltak for å ta igjen det som har hått tapt i arbeidet med å bekjempe Malaria, dette gjelder spesielt i de landene som er hardest rammet.

Ønsker du å bidra til kampen mot Malaria kan du mellom 25/4-2/5-2020 Vippse et valgfritt beløp til 541537, og din donasjon vil gå uavkortet til UFFs Malaria program i Limpopo.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

UFF sorteringsanlegg – Arctex

UFF sorteringsanlegg – Arctex

    UFF sorteringsanlegg - Arctex“Vi forsikrer at alle donerte tekstiler og sko lever videre på en relevant måte:Sorteringssenteret ble grunnlagt i oktober 2023 og er det siste tilskuddet til UFFs familie av prosjekter. Sorteringssenteret holder til i Bodø...

International Day of Education

International Day of Education

    International Day of Education"Changing Course, Transforming Education"24 Januar markerer vi International Day of Education.Temaet for dette året er "Changing Course, Transforming Education", med fokus på behovet for å legge til rette for tilgang til...

World teachers day

World teachers day

    World teachers dayGode lærere er hjørnesteinen i et godt samfunn.Lørdag 5. Oktober markerer vi World Teachers day, for å hylle den innsatsen lærere gjør for samfunnet. En god lærer har en av verdens viktigste jobber når det gjelder utvikling i samfunn og...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537