UFF Norge –  Europas miljøvinner på transport

Visste du at UFF Norges tøyinnsamling har nå Europas mest miljøvennlige innsamlings flåte? Vi har nemlig investert i vår første biogassbil og elektriske lastebil.

I 2018 fikk UFF sin første biogassbil av merket Iveco og i 2019 vår første elektriske lastebil som ble levert av Emoss/Steco Miljø. Lastebilene driftes i Oslo og omegn.

Den elektriske lastebilen ble offisielt innviet av Ordfører i Oslo Kommune, Marianne Borgen, under åpningen av 40 årsjubileet til UFF på Jernbanetorget i Oktober 2019.

Transport står for 30 prosent av våre klimagassutslipp og er den største
kilden til utslipp i Norge. For UFF er starten på en mer miljøvennlig innsamlings flåte et stort og viktig skritt i riktig retning for å kunne bidra med å være et enda mer bærekraftig tilbud i tekstil og avfallsbransjen.

Disse lastebilene vil også kunne bidra til et bedre lokalmiljø i Oslo.
I Oslo er utslipp fra biler og transport årsak til luftforurensningen i og rundt sentrum, men i 2019 kunne byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) melde at Oslo luften er renere enn noensinne, og det har vært en kraftig nedgang av mennesker som er rammet av sykdommer knyttet til luftforurensning. I følge bymiljøetaten skyldes dette blant annet en kombinasjon av flere elbiler, moderne lastebiler og en nedgang i antall passeringer i bomringen siden høsten 2017.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Ny UFF butikk i Trondheim

    Ny UFF butikk i Trondheim Lørdag 20.Mars åpnet vi dørene til en splitter ny butikk i Nordre Gate i Hjertet av Trondheim. Det flotte moderne lokalet på 245 kvm rommer ca mellom 3000-5000 varer (basert på sesong) over to plan. Åpningsdagen var en...

Vi krever en “folke vaksine” for å beskytte menneskeheten

    Vi krever en “folke vaksine” for å beskytte menneskehetenMonopol og pantenter skaper store skiller mellom fattig og rik når det gjelder muligheter for Covid-19 vaksinasjon.Retten til god helse tilhører oss alle, uavhengig av hvem de er, hvor de bor,...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537

 

UFF Nettbutikk - Link til Nettbutikk her
nettbutikk@uffnorge.org
Telefon: 48 95 97 17

NYHETER