UFF Norge –  Europas miljøvinner på transport

Visste du at UFF Norges tøyinnsamling har nå Europas mest miljøvennlige innsamlings flåte? Vi har nemlig investert i vår første biogassbil og elektriske lastebil.

I 2018 fikk UFF sin første biogassbil av merket Iveco og i 2019 vår første elektriske lastebil som ble levert av Emoss/Steco Miljø. Lastebilene driftes i Oslo og omegn.

Den elektriske lastebilen ble offisielt innviet av Ordfører i Oslo Kommune, Marianne Borgen, under åpningen av 40 årsjubileet til UFF på Jernbanetorget i Oktober 2019.

Transport står for 30 prosent av våre klimagassutslipp og er den største
kilden til utslipp i Norge. For UFF er starten på en mer miljøvennlig innsamlings flåte et stort og viktig skritt i riktig retning for å kunne bidra med å være et enda mer bærekraftig tilbud i tekstil og avfallsbransjen.

Disse lastebilene vil også kunne bidra til et bedre lokalmiljø i Oslo.
I Oslo er utslipp fra biler og transport årsak til luftforurensningen i og rundt sentrum, men i 2019 kunne byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) melde at Oslo luften er renere enn noensinne, og det har vært en kraftig nedgang av mennesker som er rammet av sykdommer knyttet til luftforurensning. I følge bymiljøetaten skyldes dette blant annet en kombinasjon av flere elbiler, moderne lastebiler og en nedgang i antall passeringer i bomringen siden høsten 2017.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Bedre informasjon gir bedre kvalitet

    Bedre informasjon gir bedre kvalitetUndersøkelse av gjennvinningstasjoner:I 2019 gikk 30 gjenvinningstasjoner i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland gjennom en undersøkelse i et sammarbeid mellom Humana People to People, Tyskland, UFF Danmark og UFF...

World Environment Day

    World Environment DayPå verdensbasis har bruk av klær - det gjennomsnittlige antall ganger et plagg er brukt før det slutter å brukes - sunket med 36% sammenlignet med 15 år siden.Fredag 5.juni markeres Verdens Miljødag. Å stoppe klimaendringer haster nå...

Afrika i møte med Covid-19

    Afrika i møte med Covid-19 Ingen av oss er trygge før vi alle er trygge, og ingen skal utelates i kampen mot COVID-19-pandemien. Dette er en av de viktigste lærdommene i COVID-19-pandemien.Selv om utfordringene fremover er vanskelige, bør vi alle håpe...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537