UFF Norge –  Europas miljøvinner på transport

Visste du at UFF Norges tøyinnsamling har nå Europas mest miljøvennlige innsamlings flåte? Vi har nemlig investert i vår første biogassbil og elektriske lastebil.

I 2018 fikk UFF sin første biogassbil av merket Iveco og i 2019 vår første elektriske lastebil som ble levert av Emoss/Steco Miljø. Lastebilene driftes i Oslo og omegn.

Den elektriske lastebilen ble offisielt innviet av Ordfører i Oslo Kommune, Marianne Borgen, under åpningen av 40 årsjubileet til UFF på Jernbanetorget i Oktober 2019.

Transport står for 30 prosent av våre klimagassutslipp og er den største
kilden til utslipp i Norge. For UFF er starten på en mer miljøvennlig innsamlings flåte et stort og viktig skritt i riktig retning for å kunne bidra med å være et enda mer bærekraftig tilbud i tekstil og avfallsbransjen.

Disse lastebilene vil også kunne bidra til et bedre lokalmiljø i Oslo.
I Oslo er utslipp fra biler og transport årsak til luftforurensningen i og rundt sentrum, men i 2019 kunne byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) melde at Oslo luften er renere enn noensinne, og det har vært en kraftig nedgang av mennesker som er rammet av sykdommer knyttet til luftforurensning. I følge bymiljøetaten skyldes dette blant annet en kombinasjon av flere elbiler, moderne lastebiler og en nedgang i antall passeringer i bomringen siden høsten 2017.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Nytt containerdesign for Idrettens Tekstilinnsamling

Nytt containerdesign for Idrettens Tekstilinnsamling

    Nytt containerdesign for Idrettens TekstilinnsamlingUFF har samarbeid med lokale idrettslag om innsamling av tøy.Per i dag er 195 lokale idrettsforeninger, klubber og lag over hele landet med i ordningen. I 2020 ble det overført NOK 1,5 millioner kroner...

Årskonferansen 2021

Årskonferansen 2021

    Årskonferansen 2021Gjenvinnere - Vi kaster ikke bort fremtiden9.juni gikk årskonferansen 2021 for avfallsbransjen av stabelen. I år foregikk konferansen digitalt pga restriksjoner knyttet til Covid-19. UFF hadde en online stand hvor man kunne se filmer,...

Child Aid – Med familiene i fokus

Child Aid – Med familiene i fokus

    Child Aid - Med familiene i fokus15.Mai markerer vi verdensdagen for familier.Child Aid er et eksempel på en Humana People to People-tilnærming til en integrert samfunnsutvikling der familiene står i fokus. Child Aid støtter gjennom barn og foreldre hele...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537

 

UFF Nettbutikk - Link til Nettbutikk her
nettbutikk@uffnorge.org
Telefon: 48 95 97 17

NYHETER