Bedre informasjon gir bedre kvalitet

Undersøkelse av gjennvinningstasjoner:

I 2019 gikk 30 gjenvinningstasjoner i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland gjennom en undersøkelse i et sammarbeid mellom Humana People to People, Tyskland, UFF Danmark og UFF Norge. Gjenvinningstasjonene som ble undersøkt har utplasserte klesinnsamlingscontainere fra HPP/UFF på sine områder.

Strukturen på områdene og informasjonen om håndtering av materialene ble undersøkt for å finne ut av hvordan informasjonen rundt håndtering av materialene påvirker kvaliteten på tekstilene som folk leverer på gjenvinningstasjonene der.

Formålet med studien er å etablere en anbefalt praksis for innsamling av tekstiler for avfallsselskapene og kommunene som drifter gjenbrukstasjoenene.

 

Konklusjon:

Hovedkonklusjonene ble trukket fra spørreskjemaer, intervjuer og kvalitetstester.
Generelt er strukturen praktisk og fremmer effektiv bruk, til tilfredshet for både brukere og tjenesteleverandører.

Det motsatte er tilfellet med informasjon; det er stor variasjon på hvor grundig avfallsselskapene informerer folk om sortering av materialene og hva som skjer med dem etterpå. Samlet sett scoret informasjonen dårlig i vurderingen.

Kvaliteten på de innsamlede tekstilene varierer dermed sterkt. Fra et innhold på 1,3% avfall (tekstilavfall pluss ikke-tekstilavfall) på ett gjenvinningssted til hele 46,5% på et annet.
Det ble funnet en sammenheng mellom avfallsselskapenes informasjonsnivå og kvaliteten på tekstilene folk leverer til gjennvinningstasjonene. Folk generelt er flinke til å følge de instruksjonene de får, og når avfallsselskaper ber om avfall, får de avfall. Når de ber om resirkulering, får de noe bedre. Bedre informasjon gir bedre kvalitet på de innleverte tekstilene.

Rapporten for undersøkelsen er laget av Kaj Pihl, Environment & Recycling Advisor i Humana People to People.

Du kan lese undersøkelsen i sin helhet her

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Ny UFF butikk i Trondheim

    Ny UFF butikk i Trondheim Lørdag 20.Mars åpnet vi dørene til en splitter ny butikk i Nordre Gate i Hjertet av Trondheim. Det flotte moderne lokalet på 245 kvm rommer ca mellom 3000-5000 varer (basert på sesong) over to plan. Åpningsdagen var en...

Vi krever en “folke vaksine” for å beskytte menneskeheten

    Vi krever en “folke vaksine” for å beskytte menneskehetenMonopol og pantenter skaper store skiller mellom fattig og rik når det gjelder muligheter for Covid-19 vaksinasjon.Retten til god helse tilhører oss alle, uavhengig av hvem de er, hvor de bor,...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537

 

UFF Nettbutikk - Link til Nettbutikk her
nettbutikk@uffnorge.org
Telefon: 48 95 97 17

NYHETER