Child Aid – Med familiene i fokus

15.Mai markerer vi verdensdagen for familier.

Child Aid er et eksempel på en Humana People to People-tilnærming til en integrert samfunnsutvikling der familiene står i fokus. Child Aid støtter gjennom barn og foreldre hele samfunnet med å samarbeide for å forbedre levekårene, og skape muligheter for barna – ikke bare for å overleve, men for å utvikle sitt fulle potensiale. Child Aid legger kontrollen over utviklingsprosesser og beslutningsprosesser i hendene på menneskene som er berørt.

Village Action Group er hovedstrukturen vi bruker i Child Aid. Her identifiserer folk utfordringer, holder diskusjoner, planlegger felles oppgaver, tilegner seg ny kunnskap og finner og implementerer løsninger sammen. Gjennom felles aktiviteter forbedrer gruppene livet på mange måter: de skaper matsikkerhet, fremmer god helse, løser grunnleggende vann- og sanitærproblemer, skaper bedre utdanningsforhold og organiserer omsorg for syke eller barn i vanskelige situasjoner.

Lokale sparing- og utlånsklubber er opprettet for å støtte familieøkonomier. Village Action Groups bygger også forbindelser til helseklinikker, lokale råd og skoler. På denne måten blir stemmen deres hørt og regnet med.

Det er viktig å inngå allianser med barna selv, en viktig utviklingskraft i familiene. Dette inkluderer støtte for å kjenne deres rettigheter, slik at de kan spille en aktiv rolle i å beskytte og opprettholde dem, og støtte for å få tilgang til disse rettighetene, for eksempel sikre fødselsattester; sørge for at barn uten foreldre blir registrert på skolene og støttet slik at de ikke faller fra; og gjøre det mulig for barn som er rammet av hiv og aids og andre sykdommer å få støtte for å få medisinsk behandling.

I 2020 støttet UFF to Child Aid programmer. Child Aid Umthatha i Sør Afrika nådde til sammen over 2200 familier, der alle familiene fikk opprettet grønnsakshager for matproduksjon, og fikk informasjon om gode hygiene og sanitærløsninger. I tillegg fant de 638 barn og ungdom blant disse familiene med funksjonshemninger som fikk kurs i hvordan takle forskjellige aspekter av livet og ble engasjert i sportsaktiviteter i nærområdet.

Child Aid Shvama/Bindura i Zimbabwe Nådde 2000 familier, der bl.a 903 barn og ungdom med funksjonshemninger og 8000 trær ble plantet rundt husholdningene for en positiv klimapåvirkning.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

UFF sorteringsanlegg – Arctex

UFF sorteringsanlegg – Arctex

    UFF sorteringsanlegg - Arctex“Vi forsikrer at alle donerte tekstiler og sko lever videre på en relevant måte:Sorteringssenteret ble grunnlagt i oktober 2023 og er det siste tilskuddet til UFFs familie av prosjekter. Sorteringssenteret holder til i Bodø...

International Day of Education

International Day of Education

    International Day of Education"Changing Course, Transforming Education"24 Januar markerer vi International Day of Education.Temaet for dette året er "Changing Course, Transforming Education", med fokus på behovet for å legge til rette for tilgang til...

World teachers day

World teachers day

    World teachers dayGode lærere er hjørnesteinen i et godt samfunn.Lørdag 5. Oktober markerer vi World Teachers day, for å hylle den innsatsen lærere gjør for samfunnet. En god lærer har en av verdens viktigste jobber når det gjelder utvikling i samfunn og...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537