Child Aid South Africa

Et håp om en malariafri
oppvekst.

Noen av de mest suksessfulle prosjektene i 2019 var Child Aid i distriktene Limpopo, Ehlanzeni og uMkhanyakude. Ideen med Child Aid-konseptet er å forbedre livene til barn fra vanskeligstilte bakgrunner ved å bygge sunne samfunn der barn kan trives. En gren av Child Aid programmet er rettet mot bekjempelse av epedemier slik som Malaria.

Grensene mellom Limpopo og Ehlanzeni i er en hot spot for malariabærende bygg. Klimaet er godt egnet for myggen, og med reisende over grensene kan man risikere at malaria parisitten blir med mellom grensene og sprer seg videre gjennom Anopheles-myggen.

Humana People to People South Africa som startet prosjektet i 2017 har jobbet med å sette opp poster med helsetjenester på grensen der de tilbyr informasjon og malariatesting. I 2019 ble 61 000 mennesker ved grensen og i bygdene rundt testet for malaria, og alle som testet positivt fikk behandling. Dette er viktig spesielt for de fattige og papirløse som ofte står overfor hindringer for å få tilgang til viktige helsetjenester og malariakontrolltjenester. Prosjektet nådde mer enn 177.000 mennesker på begge sider av grensen, nesten tredoblet målet.

Distriktet UMkhanyakude er et fattig landlig område og grenser til Mosambik i nord og Swaziland i nordvest. Her også var planen å nå ut til befolkningen med malariainformasjon, her også spesielt til innvandrergrupper. Prosjektet fokuserer også på lokalsamfunn og nådde 38 000 mennesker hvorpå 7 300 av disse var barn i skolen.

Prosjektene i Limpopo, Ehlanzeni og UMkhanyakude er utviklet i sammenheng med Southern African Malaria Elimination 8 (E8) Initiative, et koordinert, flernasjonal satsning for å oppnå eliminering av malaria i Botswana, Namibia, Sør-Afrika, Swaziland, Angola, Mosambik, Zambia og Zimbabwe.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Nytt containerdesign for Idrettens Tekstilinnsamling

Nytt containerdesign for Idrettens Tekstilinnsamling

    Nytt containerdesign for Idrettens TekstilinnsamlingUFF har samarbeid med lokale idrettslag om innsamling av tøy.Per i dag er 195 lokale idrettsforeninger, klubber og lag over hele landet med i ordningen. I 2020 ble det overført NOK 1,5 millioner kroner...

Årskonferansen 2021

Årskonferansen 2021

    Årskonferansen 2021Gjenvinnere - Vi kaster ikke bort fremtiden9.juni gikk årskonferansen 2021 for avfallsbransjen av stabelen. I år foregikk konferansen digitalt pga restriksjoner knyttet til Covid-19. UFF hadde en online stand hvor man kunne se filmer,...

Child Aid – Med familiene i fokus

Child Aid – Med familiene i fokus

    Child Aid - Med familiene i fokus15.Mai markerer vi verdensdagen for familier.Child Aid er et eksempel på en Humana People to People-tilnærming til en integrert samfunnsutvikling der familiene står i fokus. Child Aid støtter gjennom barn og foreldre hele...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537

 

UFF Nettbutikk - Link til Nettbutikk her
nettbutikk@uffnorge.org
Telefon: 48 95 97 17

NYHETER