Ferdigheter for livet

Å tilegne seg praktisk kunnskap står sterkt i kampen mot fattigdom.

Verdens ungdom-ferdighets dag finner sted 15. juli 2020. Det er en flott måte å skape oppmerksomhet og starte diskusjoner rundt viktigheten av teknisk, pedagogisk trening og utvikling. Dagen kan brukes til å vise fram hvor viktige ferdigheter er for å oppnå økonomisk vekst og personlig suksess.

Årets tema er ‘og lære å lære for liv og jobb’. Kampanjen har som mål å redusere arbeidsledigheten blant unge mennesker over hele kloden og synliggjøre hvordan deres liv har endret seg siden de lærte en ny ferdighet.

Å lære livs grunnleggende og praktiske ferdigheter har for UFF og våre samarbeidspartnere alltid stått i sterkt fokus i kampen mot fattigdom.
Ved å lære mennesker hvordan de skal være med å bygge opp lokalsamfunnet, eller får muligheten til å starte en egen forretning hvor de praktiserer ferdighetene sine, skaper dette både økonomisk vekst og bedre levevilkår.

Gjennom våre samarbeidspartnere DAPP Malawi, HPP India og DAPP Namibia har vi støttet en rekke prosjekter som driver bl.a yrkesopplæring rettet mot unge mennesker.

DAPP Malawi Mikolongwe yrkesskole ble startet i 1997 og har siden da gitt over 8500 mennesker yrkesopplæring. Prosjektet utstyrer unge menn og kvinner med tekniske og yrkesmessige ferdigheter og kunnskaper for at de skal bli produktive unge mennesker som er i stand til å skaffe jobb, eller bli selvstendige ved å få kapital til å starte opp småbedrifter.

Skolen oppnådde de fleste av sine mål for året 2019 og utstyrte unge menn og kvinner med kunnskap om livsferdigheter som har gitt en kilde til levebrød for dem. I løpet av året registrerte skolen 315 elever i forskjellige bransjer som landbruk, murlegging, snekkerarbeid, samfunnsutvikling, økonomisk regnskap, Tekstil og mote.

Skolen etablerte et oppfølgingsprogram for å spore fremgangen til sine tidligere elever. Foreløpige funn viste at 70% av ungdommer som ble trent på Mikolongwe yrkesskole var selvstendig næringsdrivende eller jobbet i forskjellige bransjer.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Nytt containerdesign for Idrettens Tekstilinnsamling

Nytt containerdesign for Idrettens Tekstilinnsamling

    Nytt containerdesign for Idrettens TekstilinnsamlingUFF har samarbeid med lokale idrettslag om innsamling av tøy.Per i dag er 195 lokale idrettsforeninger, klubber og lag over hele landet med i ordningen. I 2020 ble det overført NOK 1,5 millioner kroner...

Årskonferansen 2021

Årskonferansen 2021

    Årskonferansen 2021Gjenvinnere - Vi kaster ikke bort fremtiden9.juni gikk årskonferansen 2021 for avfallsbransjen av stabelen. I år foregikk konferansen digitalt pga restriksjoner knyttet til Covid-19. UFF hadde en online stand hvor man kunne se filmer,...

Child Aid – Med familiene i fokus

Child Aid – Med familiene i fokus

    Child Aid - Med familiene i fokus15.Mai markerer vi verdensdagen for familier.Child Aid er et eksempel på en Humana People to People-tilnærming til en integrert samfunnsutvikling der familiene står i fokus. Child Aid støtter gjennom barn og foreldre hele...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537

 

UFF Nettbutikk - Link til Nettbutikk her
nettbutikk@uffnorge.org
Telefon: 48 95 97 17

NYHETER