Kadam og Necessary Teacher programmene i India

En utdannelse er den beste investeringen for fremtiden når man skal bekjempe fattigdom.

I india støtter UFF programmer som både gir barnearbeidere muligheten til å ta igjen tapt skolegang, og utdannelsesprogram som former gode barneskolelærere.

NeTT Program in Bihar and Jharkhand

Humana People to People India feiret 10 år i 2020 med å utdanne kvalitetslærere gjennom  Necessary Teacher Training Programme i India.

Under det toårige NeTT-programmet blir studenter opplært til å bli lærere som har evnen til å forbedre læringsutbyttet til barna i skolene og veilede dem til å gjøre det på en helhetlig måte. Lærerstudenter blir opplært til å bruke kreative, varierte og engasjerende metoder for å undervise og til å organisere studentdrevne læringsaktiviteter.

NeTT-programmet fokuserer på en lærers samlet vekstbyggingen av lærerpersonligheten. En god lærer er noen som formidler kunnskap relatert til læreplanen, samt stimulerer studentene til å bli ansvarlige samfunnsmedlemmer og innbyggere i landet for seg selv og de rundt dem. i 2020 var det 1500 lærerstudenter i NeTT programmet.

 

Kadam Step Up, Kadam+ and Tejaswini

‘Kadam Step Up-programmet’ har som mål å bygge bro over læringshullene til barn utenfor skolen for å kunne registrere dem i tilbake i det offentlige utdanningssystemet igjen.

Lærerne er utdannet til å bruke undervisningsmetoder som imøtekommer behovene til alle barn i en klasse, og for å hjelpe barn som ligger bak å ta igjen det tapte. I 2020 ble 30,508 barn involvert i Kadam programmet.

 

Sambhawana – Action Against Child Labor

Prosjektet engasjerer barn som ikke har vært i stand til å gå på skole eller har falt tidlig på grunn av mange forskjellige årsaker. Noen må jobbe hjemme eller som barnearbeidere, for eksempel i tekstilindustrien i Panipat, noen har migrert med familiene sine og kan ikke bli registrert på en ny skole på grunn av mangel på identitetspapirer, og andre har droppet fordi de ikke har det bra på skolen. På denne måten har de blitt nektet sin rett til utdannelse på grunn av hindringer de alene ikke kan overvinne. Prosjektet identifiserer, registrerer og gir utdanning gjennom sine respektive skoleprogrammer. To av skolene er private skoler som drives av Humana Pepole to People India, og to er uformelle «akademier» hvor barna får støtte til å bli registrert i det formelle utdanningssystemet etter å ha nådd læringsnivået i deres alder.

 

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

UFF sorteringsanlegg – Arctex

UFF sorteringsanlegg – Arctex

    UFF sorteringsanlegg - Arctex“Vi forsikrer at alle donerte tekstiler og sko lever videre på en relevant måte:Sorteringssenteret ble grunnlagt i oktober 2023 og er det siste tilskuddet til UFFs familie av prosjekter. Sorteringssenteret holder til i Bodø...

International Day of Education

International Day of Education

    International Day of Education"Changing Course, Transforming Education"24 Januar markerer vi International Day of Education.Temaet for dette året er "Changing Course, Transforming Education", med fokus på behovet for å legge til rette for tilgang til...

World teachers day

World teachers day

    World teachers dayGode lærere er hjørnesteinen i et godt samfunn.Lørdag 5. Oktober markerer vi World Teachers day, for å hylle den innsatsen lærere gjør for samfunnet. En god lærer har en av verdens viktigste jobber når det gjelder utvikling i samfunn og...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537