Livreddende behandling og forebygging av HIV og turberkulose i Namibia

Et vellykket 2019 TCE-program kunne identifisere og behandle 3670 hiv-positive mennesker begrenset tilgang til offentlige helsetjenester.

TCE-programmet er basert på prinsippet at ”bare folket selv kan frigjøre seg fra AIDS-epidemien”. Gjennom de første årene fokuserte programmet på dør-til-dør-operasjoner for å nå enkeltpersoner og familier i landlige samfunn med liten tilgang til helsetjenester.

I tråd med UNAIDS 90-90-90-strategien, og i samarbeid med departementet for helse og sosial tjenester,har den gått over til mer målrettet testing og forebygging.

Strategien 90-90-90 er å sikre at 95% av alle som lever med HIV vil kjenne sin HIV-status, 95% av alle som lever med HIV vil motta antiretroviral behandling, og at 95% av alle personer som får antiretroviral behandling vil ha virussuppresjon..

TCE-programmet var svært vellykket 2019 og kunne identifiserte og diagnosere 1.560 HIV-positive personer som nå er under livreddende behandlingstjenester og ytterligere 2110 HIV-positive gravide kvinner som nå er registrert i Forebygging av mor til barn HIV-overføring og Svangerskap omsorgs tjenester for å sikre at både de og deres ufødte barn er sunne.

Et annet fokus for TCE-programmet er screening av tuberkulose på grunn av det høye nivået av HIV / TB co-infeksjon i Namibia. I 2019 ble 10 966 personer screenet for TB-infeksjon av TCE-programmet. I tillegg, for å støtte behandling av HIV-positive individer, ble 3 671 HIV-positive mennesker registrert i TRIO-støttegrupper. En TRIO er en gruppe medlemmer i DAPP som jobber aktivt i lokalsamfunnene med å mobilisere og informere menneskene under TCE-programmet.

Namibia har en HIV-prevalens på 12,6% i den totale befolkningen, hovedsakelig blant fattige på landsbygda og særlig marginaliserte grupper som kvinner, jenter og unge. TCE-programmet retter seg mot mennesker på uofisielle bosetninger rundt byer der grunnleggende offentlige tjenester som regel er vanskelig å få tilgang til. På grunn av disse forholdene har programmet en enorm positiv effekt for mennesker i landlige områder og de i byene som er marginalisert eller blir stigmatisert på grunn av deres HIV-status.

DAPP Namibia med TCE er anerkjent for å ha bidratt vesentlig til dette i 11 år med TCE i Namibia.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Child Aid – Med familiene i fokus

    Child Aid - Med familiene i fokus15.Mai markerer vi verdensdagen for familier.Child Aid er et eksempel på en Humana People to People-tilnærming til en integrert samfunnsutvikling der familiene står i fokus. Child Aid støtter gjennom barn og foreldre hele...

Malaria day 2021

    Malaria day 2021 Når folk tenker på verdens mest dødelige dyr, tenker de på skapninger som slanger og krokodiller. Likevel er verdens dødeligste dyr den bittelille myggen. Gjennom overføring av sykdommer som malaria har myggen vært en ledende morder av...

Kartlegging av brukte tekstiler og tekstilavfall i Norge

    Kartlegging av brukte tekstiler og tekstilavfall i NorgeNordisk kartlegging kan bekrefte at tekstilavfall som havner i containerene er en økonomisk trussel for de veldelige organisajonene som samler inn tekstiler.Høsten 2019 fikk PlanMiljø (DK) og...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537

 

UFF Nettbutikk - Link til Nettbutikk her
nettbutikk@uffnorge.org
Telefon: 48 95 97 17

NYHETER