Livreddende behandling og forebygging av HIV og turberkulose i Namibia

Et vellykket 2019 TCE-program kunne identifisere og behandle 3670 hiv-positive mennesker begrenset tilgang til offentlige helsetjenester.

TCE-programmet er basert på prinsippet at ”bare folket selv kan frigjøre seg fra AIDS-epidemien”. Gjennom de første årene fokuserte programmet på dør-til-dør-operasjoner for å nå enkeltpersoner og familier i landlige samfunn med liten tilgang til helsetjenester.

I tråd med UNAIDS 90-90-90-strategien, og i samarbeid med departementet for helse og sosial tjenester,har den gått over til mer målrettet testing og forebygging.

Strategien 90-90-90 er å sikre at 95% av alle som lever med HIV vil kjenne sin HIV-status, 95% av alle som lever med HIV vil motta antiretroviral behandling, og at 95% av alle personer som får antiretroviral behandling vil ha virussuppresjon..

TCE-programmet var svært vellykket 2019 og kunne identifiserte og diagnosere 1.560 HIV-positive personer som nå er under livreddende behandlingstjenester og ytterligere 2110 HIV-positive gravide kvinner som nå er registrert i Forebygging av mor til barn HIV-overføring og Svangerskap omsorgs tjenester for å sikre at både de og deres ufødte barn er sunne.

Et annet fokus for TCE-programmet er screening av tuberkulose på grunn av det høye nivået av HIV / TB co-infeksjon i Namibia. I 2019 ble 10 966 personer screenet for TB-infeksjon av TCE-programmet. I tillegg, for å støtte behandling av HIV-positive individer, ble 3 671 HIV-positive mennesker registrert i TRIO-støttegrupper. En TRIO er en gruppe medlemmer i DAPP som jobber aktivt i lokalsamfunnene med å mobilisere og informere menneskene under TCE-programmet.

Namibia har en HIV-prevalens på 12,6% i den totale befolkningen, hovedsakelig blant fattige på landsbygda og særlig marginaliserte grupper som kvinner, jenter og unge. TCE-programmet retter seg mot mennesker på uofisielle bosetninger rundt byer der grunnleggende offentlige tjenester som regel er vanskelig å få tilgang til. På grunn av disse forholdene har programmet en enorm positiv effekt for mennesker i landlige områder og de i byene som er marginalisert eller blir stigmatisert på grunn av deres HIV-status.

DAPP Namibia med TCE er anerkjent for å ha bidratt vesentlig til dette i 11 år med TCE i Namibia.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Bedre informasjon gir bedre kvalitet

    Bedre informasjon gir bedre kvalitetUndersøkelse av gjennvinningstasjoner:I 2019 gikk 30 gjenvinningstasjoner i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland gjennom en undersøkelse i et sammarbeid mellom Humana People to People, Tyskland, UFF Danmark og UFF...

World Environment Day

    World Environment DayPå verdensbasis har bruk av klær - det gjennomsnittlige antall ganger et plagg er brukt før det slutter å brukes - sunket med 36% sammenlignet med 15 år siden.Fredag 5.juni markeres Verdens Miljødag. Å stoppe klimaendringer haster nå...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 3c, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537

 

UFF Nettbutikk - Link til Nettbutikk her
nettbutikk@uffnorge.org
Telefon: 48 95 97 17