Mikolongwe Yrkesskole

Gjennom entreprenørskap kan de unge skape sin egen arbeidsplass.

Mikolongwe Yrkesskole i Malawi startet sin virksomhet i 1997 ved Providence Industrial Mission (P.I.M) i distriktet Chiradzulu. Prosjektet flyttet fra den leide bygningen til sin egen campus i området Group Village Headman Mataka, Traditional Authority Likoswe i 1999. Skolen startet, med fire kurs og tilbyr nå elleve kurs. Skolen er registrert og akkreditert av TEVET Authority under departementet for arbeid, sport, ungdom og arbeidskraftutvikling. Hittil har over 9.500 unge uteksaminert seg fra de forskjellige kursene som tilbys gjennom både formell og uformell opplæring.

Gjennom årene har formålet til prosjektet vært sentrert rundt å utruste unge menn og kvinner med tekniske ferdigheter, livsferdigheter og kunnskap for at de skal bli produktive ungdommer, kunne sikre arbeid eller bli selvhjulpne gjennom ved å starte små bedrifter, og dermed lindre fattigdom.

Mikolongwe Yrkesskole viser seg i økende grad å være et integrert senter for kompetanseopplæring i Malawi, noe som viser sin kapasitet til å tilby institusjonsbasert formell og mobil uformell opplæring.
DAPP Mikolongwe Yrkesskoles mobilopplæringsprosjekt har fullført opplæringen av 20 unge kvinner i skreddersøm, 10 fra hvert distrikt Salima og Dedza i et fire måneders treningsløp fra oktober 2020 til januar 2021. Totalt fikk 80 unge fra Mikolongwe uformell utdannelse fra Mobile Training Centre.

I 2020 fortsatte skolen å implementere Jobs for Youth-prosjektet i samarbeid med African Development Bank via Ministry of Youth and Sports i Malawi. Prosjektet fremmer entreprenørskap for å skape jobber for unge. Etter at skolene ble stengt som et resultat av COVID-19-pandemien i mars – september 2020, ble noen studenter undervist over nettplattformer. 228 studenter var engasjert i Jobs for Youth.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

UFF sorteringsanlegg – Arctex

UFF sorteringsanlegg – Arctex

    UFF sorteringsanlegg - Arctex“Vi forsikrer at alle donerte tekstiler og sko lever videre på en relevant måte:Sorteringssenteret ble grunnlagt i oktober 2023 og er det siste tilskuddet til UFFs familie av prosjekter. Sorteringssenteret holder til i Bodø...

International Day of Education

International Day of Education

    International Day of Education"Changing Course, Transforming Education"24 Januar markerer vi International Day of Education.Temaet for dette året er "Changing Course, Transforming Education", med fokus på behovet for å legge til rette for tilgang til...

World teachers day

World teachers day

    World teachers dayGode lærere er hjørnesteinen i et godt samfunn.Lørdag 5. Oktober markerer vi World Teachers day, for å hylle den innsatsen lærere gjør for samfunnet. En god lærer har en av verdens viktigste jobber når det gjelder utvikling i samfunn og...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537