TCE Congo

510 000 voksne og barn lever med HIV i Kongo.

I 2020 ble det beregnet UNAIDS at ca 510 000 voksne og barn lever med HIV i Kongo.
7500 av de 17 000 som døde av AIDS i 2020 var barn under 14 år.

TCE(Total Control of Epidemic) Kongo ble i 2020 støttet av UFF med med 1,6 millioner kroner til bekjempelsen av HIV/Aids og tuberkulose.

Ideen med prosjektet er å identifisere HIV-positive barn og voksne gjennom Index Case Testing; de blir registrert på behandling og støttet med behandling for å redusere virusbelastningen. TCE Tonga Nzoto har som mål å styrke koblingene mellom samfunnet og klinikkene. Prosjektet har også som mål å stoppe spredningen av HIV og AIDS, og støtte de med HIV til å leve et langt, sunt liv. Prosjektet bidrar til det globale målet 95-95-95, noe som betyr at:

  • 95% of HIV-positive mennesker kjenner til sin status.
  • 95% av menneskene som kjenner til sin HIV status er under antiretroviral behandling.
  • 95% av menneskene på antiretroviral behandling har en uoppdagelig virusbelastning (og overfører derfor ikke lenger viruset til sine seksuelle partnere).

COVID-19-pandemi forhindret klinikkenes daglige arbeid alvorlig mellom april og august, da bare pasienter med mer alvorlige sykdommer kunne fortsette å komme på konsultasjon. Imidlertid ble 125 800 personer testet og de oppdaget 4.766 personer som var HIV-positive og startet gratis ARV-behandling. Alle HIV-positive mennesker ble undersøkt for tuberkulose når de kom til klinikkene for kontroll, og satt på viral belastningstesting og medisinering.

Tusenvis av foreldreløse barn og sårbare barn smittet eller rammet av HIV ble registrert og støttet på forskjellige måter, for eksempel betaling av sykehusregninger og foreldrene fikk finansielle råd og hjelp med registrering av fødselsattester til barna.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

UFF sorteringsanlegg – Arctex

UFF sorteringsanlegg – Arctex

    UFF sorteringsanlegg - Arctex“Vi forsikrer at alle donerte tekstiler og sko lever videre på en relevant måte:Sorteringssenteret ble grunnlagt i oktober 2023 og er det siste tilskuddet til UFFs familie av prosjekter. Sorteringssenteret holder til i Bodø...

International Day of Education

International Day of Education

    International Day of Education"Changing Course, Transforming Education"24 Januar markerer vi International Day of Education.Temaet for dette året er "Changing Course, Transforming Education", med fokus på behovet for å legge til rette for tilgang til...

World teachers day

World teachers day

    World teachers dayGode lærere er hjørnesteinen i et godt samfunn.Lørdag 5. Oktober markerer vi World Teachers day, for å hylle den innsatsen lærere gjør for samfunnet. En god lærer har en av verdens viktigste jobber når det gjelder utvikling i samfunn og...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537