TCE Namibia

Med en HIV-prevalens på 12,6% i befolkningen jobber DAPP aktivt mot elimineringen av sykdommen.

Development Aid from People to People(DAPP) Namibias TCE-program har en unik og systematisk tilnærming mot HIV / AIDS blant landlige befolkningsgrupper Siden 2005 har TCE feltarbeidere nådd mer enn 1,5 millioner Namibiske hjem. TCE-programmet er basert på prinsippet om at «bare folket kan frigjøre seg fra AIDS – epidemien». Opprinnelig fokuserte programmet på dør-til-dør-operasjoner og nådde enkeltpersoner og familier i landlige samfunn som ikke var rustet med helsetjenester. I tråd med UNAIDS 90-90-90-strategien, og i samarbeid med departementet for helse og sosiale tjenester, har den gått over til mer målrettet testing. Det fokuserer på indeks partner HIV-testing, forebygging av mor til barn HIV-overføring (PMTCT) og HIV behandling.

Namibia har en hiv-prevalens på 12,6% i den totale befolkningen, hovedsakelig blant fattige befolkninger og spesielt marginaliserte grupper som kvinner, jenter og unge.

TCE-programmet retter seg mot mennesker på gårder og uformelle bosetninger rundt byer der grunnleggende offentlige tjenester noen ganger er vanskelige å få tilgang til. På grunn av disse realitetene har programmet hatt en enorm positiv effekt for mennesker i landlige områder. Til tross for utfordringer knyttet nedstengninger knyttet til Covid-19, hadde TCE programmet en vellykket 2020, med å identifisere og diagnostisere HIV positive individer som nå er knyttet til livreddende behandling og oppfølgingstjenester, HIV positive gravide som nå er registrert i forebygging av mor til barn HIV overføring og får svangerskapskontroller for å sikre at både de og deres ufødte babyer er HIV-negative og sunne. DAPP Namibia har spilt en viktig rolle i at Namibia i dag er nær å eliminere HIV-smitte fra mor til barn. I 2020 ble 1982 gravide registrert i forebygging av mor til barn HIV-overføring.

DAPP Malaria-programmet Namibias hovedmålet er å jobbe mot eliminering av malaria i Namibia. Strategien er en kombinasjon av testing, diagnostisering, behandling og oppfølging. Dette ved engasjement fra lokalsamfunnet og arbeid fra mobile og faste helsefasiliteter, alt i tett samarbeid med helsemyndighetene.

Landet har gjort bemerkelsesverdige fremskritt når det gjelder sykdom og dødelighet i Malaria de siste sju årene. Gjennom programmet ble husholdninger nådd med meldinger og aktiviteter om forebygging av malaria, samt informasjon om COVID-19-pandemien.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

International Day of Education

International Day of Education

    International Day of Education"Changing Course, Transforming Education"24 Januar markerer vi International Day of Education.Temaet for dette året er "Changing Course, Transforming Education", med fokus på behovet for å legge til rette for tilgang til...

World teachers day

World teachers day

    World teachers dayGode lærere er hjørnesteinen i et godt samfunn.Lørdag 5. Oktober markerer vi World Teachers day, for å hylle den innsatsen lærere gjør for samfunnet. En god lærer har en av verdens viktigste jobber når det gjelder utvikling i samfunn og...

VIVA+ prosjektet i Mosambik

VIVA+ prosjektet i Mosambik

    VIVA+ prosjektet i MosambikVIVA+ prosjektet hjelper sårbare jenter og unge kvinner i kampen mot overførbare sykdommer og kjønnsbasert voldADDP Mosambik prosjektet VIVA + bekjemper AIDS, TB og Malaria, ved å implementere et sett med forebyggingende og...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537