Vann til utvikling i distriktene

For å gjøre bøndene mindre avhengig av regn arbeider ADPP Angola for å sikre tilgang til og effektiv bruk av vann

Til tross for at det er hjemmet til den overveldende majoriteten av mennesker rundt om i verden med levebrød som avhenger av landbruk, er kun 4 % av dyrket mark i land sør for Sahara i Afrika irrigert. Disse småbøndene er avhengige av regn for å dyrke avlinger hvert år. Dette betyr generelt at de fleste bøndene planter og høster samtidig, som fører til metting av markedet og lave priser når tilførselen er høy og etterspørselen lav.

Og på den andre siden lange perioder med matusikkerhet, noen ganger flere måneder om gangen. Videre er regnet som er essensielt for å gro avlinger mindre pålitelig pga. endringene i værmønstrene grunnet klimaendringene. For å gjøre bøndene mindre avhengig av regn arbeider ADPP Angola for å sikre tilgang til og effektiv bruk av vann for lokalsamfunn som deltar i landbruksklubben i Cabinda.

Av denne grunn har det EU-finansierte prosjektet, som avsluttes i juli i år, et stort antall aktiviteter i sammenheng med vann. De 1 170 deltakerne (902 kvinner) utgjør 20 klubber på rundt 55 medlemmer hver. Her kan de lære nye landbruksteknikker, få innspill og opplæring og dele kunnskap. I løpet av de tre siste årene har brønner blitt konstruert og rehabilitert på tvers av hele prosjektområdet for å gi lokalsamfunnet tilgang til vann og bruk av dryppirrigasjon i nærliggende områder. I tillegg har ytterligere 59 KickStart-fotpumper blitt distribuert blant klubbene for å utvide rekkevidden til vannet gjennom klubbene.

Den økte tilgangen til vann for landbruket gjør bøndene mindre avhengige av sesongbetont regn. Sammen med forbedrede produksjonsteknikker betyr dette at avlingene generelt sett er større, og bøndene er mer fleksible når det gjelder hva de planter på ulike tidspunkt i løpet av året. Landbruksklubbene har bygget et lite varehus som bøndene kan bruke til å lagre visse avlinger på en sikker måte. Dette gjør det mulig for dem å selge visse avlinger når det ikke er sesong, som betyr høyere etterspørsel som gir høyere pris. Dermed er også tapet etter avlingene redusert, de kunne verken spises eller selges før de rotnet.
Siden prosjektet avsluttes neste måned, er deltakerne satt i kontakt med offentlige utdanningstjenester og fire komiteer er dannet for å fremme koordineringen og øke kjøps- og salgskraften til bøndene. Som et resultat rapporterer deltakerne om en vesentlig økning i mengden avlinger som de klarer å selge. Dette vil verifiseres på slutten av prosjektevalueringen.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Lærerskoler – Angola

Lærerskoler – Angola

    Lærerskoler - AngolaI 2020 støttet UFF tre lærerskoler i Benguela, Malanje og Uige i Angola.Skolenes formål er å utdanne grunnskolelærere, som skal undervise i landlige områder med et utdanningsprogram tilpasset den angolanske kulturen. Lærere skal...

Afrika i møte med Covid-19

Afrika i møte med Covid-19

    Afrika i møte med Covid-19 Ingen av oss er trygge før vi alle er trygge, og ingen skal utelates i kampen mot COVID-19-pandemien. Dette er en av de viktigste lærdommene i COVID-19-pandemien.Selv om utfordringene fremover er vanskelige, bør vi alle håpe...

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

    UFF bidrar til utvikling på landsbygda i AngolaBlant annet med prosjekter innen lese- og skriveopplæring.UFFs søsterorganisasjon i Angola, ADPP Angola, gjennomfører prosjekter innen lærerutdanning, lese- og skriveopplæring, samt klima- og helseprosjekter...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537