En ny sjanse på livet gjennom læring

Det innovative Kadam Step-Up -programmet jobber for å få barn fra fattige familier som har måtte slutte i skolen tilbake i skolesystemet.

Ideen bak Kadam Step-Up Programet er å ta igjen tapt skolegang til barn som har måttet slutte i skolen på grunn av økonomiske eller sosiale begrensninger. Målet er at etter et 6-måneders opplegg, skal barna tilbake i det offentlige skolesystemet.

Kadam er et årlig program, designet for å hjelpe barn som har måttet slutte i skolen med å få tilstrekkelig kunnskap og ferdigheter til å slå seg sammen med de offentlige utdanningssystemene. Programmet er en blanding av kognitiv og tematisk læring, designet i et trinnvis system, slik at hvert barn kan lære på sitt nåværende nivå uavhengig av alder. Når barnet når et nivå som passer for alderen, får de hjelp til å melde seg på offentlig skole og blir fulgt opp i 6 måneder etter de har fortsatt sin offentlige skolegang.

Undervisningen i Kadam-skolene er basert på moderne pedagogikk og barnesentrerte undervisningsmetoder. Læringsplanen inneholder også idrett, kunst og andre livs-ferdigheter og samfunnskunnskap som er med på å forbedre barnas utvikling.

Programmet sentrerer seg i fattige industriområder der mange foredre lar barna jobbe fra ung alder. For å finne og registrere disse barna blir det utført dør-til-dør kampanjer der barn og foreldre blir invitert til Kadam-skoler for å identifisere læringshullene slik at barna får tilpasset skolegangen etter dette.

Totalt er det 777 Kadam-skoler i India, som siden 2014 har gitt over 32,000 barn en ny sjanse på å fullføre skolegangen.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Lærerskoler – Angola

Lærerskoler – Angola

    Lærerskoler - AngolaI 2020 støttet UFF tre lærerskoler i Benguela, Malanje og Uige i Angola.Skolenes formål er å utdanne grunnskolelærere, som skal undervise i landlige områder med et utdanningsprogram tilpasset den angolanske kulturen. Lærere skal...

Afrika i møte med Covid-19

Afrika i møte med Covid-19

    Afrika i møte med Covid-19 Ingen av oss er trygge før vi alle er trygge, og ingen skal utelates i kampen mot COVID-19-pandemien. Dette er en av de viktigste lærdommene i COVID-19-pandemien.Selv om utfordringene fremover er vanskelige, bør vi alle håpe...

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

    UFF bidrar til utvikling på landsbygda i AngolaBlant annet med prosjekter innen lese- og skriveopplæring.UFFs søsterorganisasjon i Angola, ADPP Angola, gjennomfører prosjekter innen lærerutdanning, lese- og skriveopplæring, samt klima- og helseprosjekter...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537