Entrepenørskap og barnehager

Child Aid Camp Luka gir kvinner mulighet til å lære seg ferdigheter og entrepenørskap, samtidig som barna deres får gå i barnehage.

Camp Luka er et fattig og tett befolket distrikt i Kinshasa, Kongo.
Mange innbyggere, spesielt kvinner, har liten eller ingen formell skolegang, og det er få læringsmuligheter for barna og ungdommene i disse områdene.
Prosjektet i Camp Luka organiserer folk til å samarbeide for å forbedre forholdene i samfunnet der barna deres skal vokse opp. Målet er at disse barna skal få nå sitt fulle potensial.

Vår sammarbeidspartner HPP (Humana People to People) i Kongo nådde befolkningen gjennom “ Foreldreskoler” Hvor de fikk bl.a opplæring i skreddersøm. 113 unge kvinner fullførte opplæringen og mottatt et sertifikat utstedt av Sosialdepartementet. De fikk også opplæring i entrepenørskap for å kunne lykkes med egen skredderbedrift. Fra 2018/2019 – gruppene hadde 167 kvinner åpnet egen bedrift eller fått jobb i skreddersøm. I tillegg fikk disse kvinnene en del forskjellige kurs i lesig og skriving, seksuell og reproduktiv helse, likestilling, sanitet og miljøvern.

Barnehage i Camp Luka

Barnehage i Camp Luka

Child Aid Camp Luka Barnehagene er en av grenene til dette prosjektet som startet i 2016.
Barnehager gir også foreldre tid og mulighet til å fokusere på utdannelse og ferdigheter som kan forbedre livet til hele familien.

Gode barnehager er også en forutsetning for videre skolegang ettersom de første leveårene gir et grunnlag for utvikling av alle kognitive evner og personlighet. Det er en kritisk tid der barn trenger kjærlighet, tilstrekkelig ernæring, tilgang til helsehjelp og mental stimulering.
Førskoleopplæring er dermed en klok investering for samfunnet. Barn som har gått på barnehager viser større læringskapasitet og fremtidige karrierer enn barn uten.

I 2019 kunne 87 barn få en god start på livet i Camp Luka barnehagene.

I Camp Luka blir også Ungdom blir invitert til å delta på ungdomsklubber der det arrangeres sports turneringer, teaterverksteder og aktiviteter for miljøet som treplanting.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Lærerskoler – Angola

Lærerskoler – Angola

    Lærerskoler - AngolaI 2020 støttet UFF tre lærerskoler i Benguela, Malanje og Uige i Angola.Skolenes formål er å utdanne grunnskolelærere, som skal undervise i landlige områder med et utdanningsprogram tilpasset den angolanske kulturen. Lærere skal...

Afrika i møte med Covid-19

Afrika i møte med Covid-19

    Afrika i møte med Covid-19 Ingen av oss er trygge før vi alle er trygge, og ingen skal utelates i kampen mot COVID-19-pandemien. Dette er en av de viktigste lærdommene i COVID-19-pandemien.Selv om utfordringene fremover er vanskelige, bør vi alle håpe...

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

    UFF bidrar til utvikling på landsbygda i AngolaBlant annet med prosjekter innen lese- og skriveopplæring.UFFs søsterorganisasjon i Angola, ADPP Angola, gjennomfører prosjekter innen lærerutdanning, lese- og skriveopplæring, samt klima- og helseprosjekter...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537