TCE Guinea Bissau

Militæret i Guinea Bissau vet å beskytte landet sitt, men de trenger hjelp til å beskytte egen og andres helse.

TCE Guinea Bissau (Total Control of Epidemic) er et anerkjent HIV/AIDS- program som utdanner og mobiliserer enkeltpersoner med dør-til-dør-kampanjer som oppmuntrer til livsstilsendringer og forebyggende atferd. Programmet når systematisk hvert enkelt menneske og husholdning innenfor et område over en treårsperiode. TCE-programmene tilbyr ofte i tillegg testing av befolkningen og oppfølging for de smittede.

Helt siden Guinea Bissau ble erklært uavhengig i 1973 har de lidd av politisk ustabilitet.

Gjennom årene har det vært kupp av regjeringen og væpnede konflikter. Dette har ført til en gradvis kollaps av nasjonale strukturer, og hatt en negativ påvirkning på befolkningen generelt, spesielt landsbygda.

TCE-Programmet, som startet i oktober 2018 og skal vare til 2022, har som mål å øke tilgangen til HIV-forebygging, testing og behandling og omsorgstjenester for Guinea-Bissaus militære styrker. Hensikten er å redusere antall nye hiv-infeksjoner og andre seksuelt overførbare infeksjoner blant medlemmer av militæret og deres familier.

Nasjonens helsesystem er hardt rammet. Mer enn halvparten av befolkningen bor mer enn 5 km fra et helsestasjon. Helsestasjonene er ofte vanskelig å nå og i tillegg er det få som har råd til konsultasjon avgiftene som belastes ved sentrene. Det regnes at 3,9% av befolkningen er smittet med HIV.

I lokalsamfunnene rundt de militære brakkene i Guinea Bissau bor det også sivilbefolkning og familier av militæret som vil dra nytte av dette programmet. Uten å vite deres HIV-status, eller forebyggende kunnskap om HIV kan HIV positiv militært personell utsette seg selv og samfunnet for risikofylt atferd som kan gå ut over helsen til familiene, medlemmene i samfunnet og dem selv.

I 2019 kunne vår samarbeidspartner ADPP Guinea Bissau med UFFs støtte bl.a gi informasjon om HIV forebyggende adferd til over 3000 mennesker og teste 1600 personer for HIV.

FLERE NYHETER

Her kan du lese de siste nyhetene fra UFF Norge og våre samarbeidspartnere

 

Lærerskoler – Angola

Lærerskoler – Angola

    Lærerskoler - AngolaI 2020 støttet UFF tre lærerskoler i Benguela, Malanje og Uige i Angola.Skolenes formål er å utdanne grunnskolelærere, som skal undervise i landlige områder med et utdanningsprogram tilpasset den angolanske kulturen. Lærere skal...

Afrika i møte med Covid-19

Afrika i møte med Covid-19

    Afrika i møte med Covid-19 Ingen av oss er trygge før vi alle er trygge, og ingen skal utelates i kampen mot COVID-19-pandemien. Dette er en av de viktigste lærdommene i COVID-19-pandemien.Selv om utfordringene fremover er vanskelige, bør vi alle håpe...

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

UFF bidrar til utvikling på landsbygda i Angola

    UFF bidrar til utvikling på landsbygda i AngolaBlant annet med prosjekter innen lese- og skriveopplæring.UFFs søsterorganisasjon i Angola, ADPP Angola, gjennomfører prosjekter innen lærerutdanning, lese- og skriveopplæring, samt klima- og helseprosjekter...

STØTT VÅRT BISTANDSARBEID

 

valgfritt beløp til

541537

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge

Adresse: Lindebergvegen 1, N-2016 FROGNER Telefon: +47 63 92 89 80
Vakttelefon: +47 918 11 089
E-post: post@uffnorge.org
Org.nr. 981 054 776

 

Medlem av Humana People to People

UFF er medlem av bistandsnettverket
Humana People to People
www.humana.org

U-landshjelp fra Folk til Folk, Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen

Kontonummer for private bidrag: 9049.10.79206
Vipps: 541537